Badania Laboratoryjne:

Zakres akredytacji

  • Mikrobiologiczne

  • Mięso i przetwory mięsne

  • Wyroby garmażeryjne

  • Ryby i przetwory rybne

  • Przetwory owocowo-warzywne

  • Koncentraty spożywcze

  • Zioła i przyprawy

  • Napoje alkoholowe i bezalkoholowe

  • Woda do spożycia

  • Środki żywienia zwierząt

  • Wymazy z tusz zwierząt rzeźnych i tuszek drobiu

  • Próbki środwiskowe z obszarów produkcji żywności i obrotu żywnością

  • Chemiczne

  • Mięso i przetwory mięsne

  • Wyroby garmażeryjne

  • Ryby, przetwory rybne

  • Wyroby, półprodukty ciastkarskie

  • Koncentraty spożywcze

  • Mleko

  • Pieczywo

  • Woda do spożycia

  • Środki żywienia zwierząt

  • Wartość odżywcza (Big 8)

  • Tłuszcze roślinne i zwierzęce

  • Pozostałe:

  • Aktywność wody

  • Określenie udziału składników - preparacja wagowa

  • Oznaczenie zawartości O2 i CO2 w opakowaniach

  • Ocena organoleptyczna

  • GMO - organizmy modyfikowane genetycznie

  • Dioksyny

  • Pestycydy

  • Metale ciężkie

  • Witaminy

  • Mikotoksyny

  • Nitrofurany

  • Promieniotwórczość